Verslag 3e FDF Bekerdag

Dv. De Vrijheid en Team Dartshop Kattestaart 2 winnen in de VIC!

VERSLAG 3E FDF BEKERDAG

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver: de immer gezellige bekerdag van de F.D.F.! Voor het derde seizoen op rij werd er in de VIC op 1 dag gestreden om de Dartshop Kattestaart Flakkee Cup en de Cor de Geus bokaal. Ditmaal verschenen er 7 teams aan de start, het meest opvallende hieraan waren 2 afwezige teams die normaal gesproken tot de favorieten hadden behoord: Team Dartshop Kattestaart 1 & ’t Majoortje.

Met de 7 teams die wel aanwezig waren, werd er gestart in 2 poules. In poule A, de poule van 4, was een verrassende uitslag te vinden: VICtory won van DC Buutegeweun, waardoor zij eerste werden in de poule. In poule B verloor titelverdediger De Vickings (het voormalige Fenomeen 2) allebei hun poulewedstrijden van Dv. De Vrijheid en De Geit en werd dus uitgeschakeld voor de Flakkee Cup en moest zich gaan focussen op de Cor de Geus bokaal.

In de halve finale van de Cor de Geus bokaal troffen ze DIOS, die ook puntloos onderaan hun groep geëindigd waren. In een spannend duel trok DIOS, de CdG-winnaar van twee jaar geleden, aan het langste eind om met 4-3 door te stomen naar de finale, waar ze hun poulegenoot Team Dartshop Kattestaart 2 troffen. Het werd een spannende finale, die na de singles nog 2-2 stond. In de koppels maakte TDK2 uiteindelijk het verschil, om zo de eerste Cor de Geus Bokaal in hun historie te winnen. Na een afgelaste finale in 2020 en een verloren finale vorig jaar, is het dus na 3 maal scheepsrecht voor Kattestaart 2.

In de Flakkee Cup, de winnaarsronde, zagen we meteen een kraker in de halve finale. Doordat DC Buutegeweun tweede werd in hun poule, troffen ze meteen de ongeslagen koploper van de competitie: Dv. De Vrijheid. Het werd een hele spannende strijd, zowel in de potjes als in de wedstrijd. In de teamronde trok de Vrijheid toch aan het langste eind om zo hun plek in de finale te verzekeren. Ook in de andere halve finale werd het spannend: het dit jaar opgebloeide De Geit verweerde zich kranig, maar moest in de teamronde toch z’n meerdere erkennen in VICtory. Zo spannend als de halve finales waren, zo eenzijdig was de finale, na de singles werd het 4-0 voor Dv. De Vrijheid, die zo de Dartshop Kattestaart Flakkee Cup wonnen en voor de tweede maal de bekerdag op hun naam schreven.

Het bestuur feliciteert nogmaals de winnaars en bedankt iedereen voor hun aanwezigheid. Het was wederom een gezellige en geslaagde dag, het blijft altijd leuk om zoveel Flakkeese teams op 1 locatie te hebben. Mocht er nog feedback zijn, dan horen we dit graag, uiteraard zal het bestuur de dag ook weer intern evalueren.

Morgen komt er een aankondiging met de resterende kalender van de F.D.F.-rankingtoernooien, waar we jullie allemaal weer hopen te zien!

« Terug